Blog okt 2020 Nieuwe baby’s geboren met EB

 


In augustus zijn helaas weer 2 baby’s geboren met EB. U begrijp dat dit voor ouders een zeer traumatische ervaring is. Je ontvangt een baby, die overal wonden heeft. Je weet niet wat dat betekent en wat er gebeurd is. De baby’s werden over gebracht naar het Caritas Baby ziekenhuis in Bethlehem.  Hiba is maatschappelijk werkster in dit ziekenhuis en met de medische staf geven zij goede medische zorg aan deze kinderen. De verpleging leert de moeders verbinden. Ze proberen de ouders zo goed mogelijk op te vangen, te ondersteunen en te bemoedigen. Tineke mocht via skype contact hebben met 2 vaders , die net een baby gekregen hebben met EB. Een goed gesprek in een onzekere situatie. De ene moeder was nog te veel in shock om de verzorging van haar baby te kunnen leren. De vader probeert haar te op te vangen en samen met de oma voorzichtig de verzorging op te starten. Een paar weken later zijn Hiba en Lorice met een verpleegkundige bij hen op huisbezoek gegaan om de moeder verder te ondersteunen in de intensieve verzorging van haar kostbare kindje. Deze ouders maken nu ook deel uit van de EB groep, die we nu al vele jaren ondersteunen.

Giften

We zijn dankbaar, dat er trouwe gevers zijn voor dit project, dat ons zo na aan het hart ligt.

Dankbaar zijn we ook voor de speciale giften, die gekomen zijn na het vieren van het 40-jarig huwelijk van Peter en Tineke.

Dankbaar ook voor de collectes, die we ontvingen van de gemeentes in Asperen, Vriezenveen en Zetten.

Dankbaar voor de NEM in Voorthuizen en de veldleiding in Jeruzalem, die onze gelden ontvangen, doorsturen en er zelfs voor naar Bethlehem reizen om het persoonlijk af te geven aan onze werkers ter plaatse.

En dankbaar aan de Here God die door ons heen mensen en kinderen in nood ziet, hoort en bemoedigt, om het gebroken leven aan te kunnen.

Wil je dit project steunen, dan kan dat door een gift over te maken op rekening
NL93ABNA0462453855
t.n.v. Near East Ministry o.v.v.HHB project 8562 EB (ANBI)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Nieuwsbrief najaar 2022

Nieuwsbrief winter 2022

BLOG WINTER 2020