Nieuwsbrief HHB voorjaar 2019



Helping Hands Bethlehem is ontstaan, omdat Tineke en Peter `t Lam geen visum meer gekregen hebben om in Israël te wonen en te werken. Tineke heeft jarenlang zorg mogen dragen voor kinderen met de huidziekte EB en Peter mocht jongeren met een beperking begeleiden in zijn olijfhoutwerkplaats.

EB?? wat is dat eigenlijk??

Epidermolysis Bullosa is een genetische huidziekte. Beide ouders dragen de ziekte in hun genen. Op veel plekken van de huid hechten de huidlagen niet vast, waardoor er blaren en wonden ontstaan. Deze wonden zijn/gaan vaak open en dit heelt erg langzaam. De blaren ontstaan spontaan of door wrijving/ aanraking.


Om het werk voort te zetten is Helping Hands Bethlehem ontstaan.
De werkgroep in Nederland bestaat uit:

Tineke `t Lam
Hendrika Kreileman
Jeannette Smelt
Henriëtte Spoelstra

Hiba Yousef - social worker in het Caritas kinderziekenhuis in Bethlehem - en Lorice Abufarha - de vertaalster van Tineke - zijn al een aantal jaren betrokken bij dit project.
Zij bezoeken nu de kinderen. Ze worden vanuit Nederland begeleid en betaald door de werkgroep.
De afgelopen jaren ging Henriëtte al regelmatig met Tineke mee naar Dura, een stadje in de buurt van Hebron, waar moeders met kinderen die deze huidziekte hebben, samen komen om met elkaar te praten, voorlichting te krijgen en van elkaar te leren hoe om te gaan met een kind met EB.
Tineke gaf voorlichting, Zij is ervaringsdeskundige op het gebied van EB en verpleegkundige en kon deze moeders heel veel leren. Er ging altijd een tolk mee om te vertalen van Engels naar Arabisch.
De kinderen spelen, kleuren en kijken wat er allemaal gebeurt.
Heel bijzonder zijn ook de bezoeken bij deze kinderen thuis, De blijdschap bij de moeders, dat er iemand is die aandacht voor hen heeft en de moeite neemt om hen op de meest afgelegen plaatsen te komen bezoeken. Op dit moment zitten er 25 kinderen in het project. Een deel daarvan woont in de buurt van Dura en het andere deel in de omgeving van Bethlehem.
 In juni hopen Jeannet en Henriette naar Israël te reizen om samen met Hiba en Lorice een aantal kinderen in Bethlehem en Dura te bezoeken, verband en zalf uit te delen en te laten merken, dat nu Tineke niet meer kan komen, we hen niet vergeten zijn.

Reis en verblijfskosten betalen ze zelf, maar voor de bezoeken door het jaar heen zijn we afhankelijk van giften. Denk hierbij aan vervoer, zalf, attenties voor de moeders en kinderen, iets lekkers voor bij de koffie en de vergoeding voor Hiba en Lorice.
Wilt u dit project steunen, dan kan dat door een gift over te maken op rekening NL93 ABNA 0462453855 t.n.v. Near East Ministry o.v.v. HHB project 8562 EB (ANBI)
                                                                                                                                                                

Op de foto`s zie je Tineke
In gesprek met de moeders.



     Op onderstaande foto is Tineke op bezoek
              bij een baby  in het ziekenhuis
om de ouders te bemoedigen en advies te geven.




                                                                                                                                                                
Olivewood Love Into Action
                                                                                                                                                                

De olijfhout werkplaats waar Peter jarenlang leiding aan gegeven heeft, valt nu onder Love Into Action. Peter en Tineke hebben nog altijd een warm hart voor deze werkplaats. De opbrengst van het olijfhout dat we verkopen,  gaat rechtstreeks naar het project . Wilt u een gift geven voor dit prachtige project kan dat op rekening NL93 ABNA 0462453855 t.n.v. Near East Ministry o.v.v.HHB project 8562 OW (ANBI)



                                                                                                                                                                

Reacties

Populaire posts van deze blog

Nieuwsbrief najaar 2022

Nieuwsbrief winter 2022

BLOG WINTER 2020